Göktuğ Göktaş’ın Kaleminden “Tanrı Savaşları”
Yazar Göktuğ Göktaş’ın kaleme aldığı “Tanrı Savaşları” adlı kitap son günlerde adından sıkça söz ettiriyor.
Sosyal medya da özellikle gündem haline gelen kitap, okurlar tarafından çok beğenildi ve çok satanlar listesine adını yazdırmayı başardı.
Tarih ( İnceleme- Araştırma) kategorisinde yer alan “Tanrı Savaşları” 304 sayfadan oluşmaktadır. Akıcı bir dile sahip olduğu için kitap okurları ve Tarih severler için vazgeçilmez bir kitap haline gelmiş durumda. Kitabı okuyan okuyucular, Göktuğ Göktaş’ın yazacağı yeni kitaplar için heyecan içerisinde beklemekteler.
Kitabın içeriği ile ilgili:
“Sümerler zamanında yapılmış olan zodyak listeleri, ilkbahar ekinoksu günü, gün doğarken, Güneş’in arka planında gözlenen takımyıldız olan Boğa takımyıldızı ile başlar. Yaşanan zamanın boğa çağı olduğunun işaretidir bu. Dünya üzerindeki yönetim hakkının da belirleyicisi. Yönetimsel simgesi boğa olan Enlil ve ailesi dönemin yönetim hakkını elinde tutmaktadır o yıllarda.
Zodyaktaki Boğa Burcu yerini giderek Koç Burcuna bırakmaktayken, Marduk üstünlüğü Enlil ve ailesinden devralma zamanının gelmiş olduğunu öne sürer. Güneş’in ilkbaharın ilk gününde Koç burcundan, yani onun takımyıldızından doğacağı, kutsal döngünün Marduk’un hükmetmesini destekleyeceği zaman yaklaşmaktadır.
Akitu Festivali, antik Mezopotamya’da, özellikle Sümer ve Babil uygarlıklarında kutlanan bir ekinoks şenliğidir. Bir haftadan fazla süren festival, sadece bir bahar kutlaması olmanın ötesinde, tanrılara şükretme, bolluk, bereket için dua etme ve kralların meşruiyetini teyit etme anı…
Sümer ve Babil kralları, her yıl Akitu Festivali sırasında taç giyer ve tanrılar tarafından seçilmiş olduklarını ve krallıklarının meşruiyetini bu şekilde teyit ederlerdi.
Evrenin, her yıl ilkbaharda yeniden yaratıldığına inanan Antik Mezopotamya halkları için Akitu Festivali, kozmik düzenin yeniden kurulmasını kutlamak için bir fırsattı.”