UNRWA, Gazze’deki Yıkıma Dikkat Çekti
Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de meydana gelen yıkıma dikkat çekti. UNRWA’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Gazze’de oluşan 40 milyon ton molozun kaldırılmasının 15 yıldan fazla sürebileceği ve bu işin maliyetinin 500 milyon doları aşabileceği belirtildi.
Molozların İçerdiği Tehlikelere Dikkat Çekildi
Açıklamada ayrıca, enkazların içinde patlamamış mühimmat ve zararlı maddeler olabileceği vurgulanarak, bu durumun Gazze’deki Filistinliler için ölümcül tehditler oluşturduğuna dikkat çekildi. Saldırıların yarattığı acil yardım ihtiyacına da vurgu yapıldı.
Ölü ve Yaralı Sayıları Açıklandı
Son 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 38 bin 664 Filistinlinin öldüğü, 89 bin 97 kişinin yaralandığı ifade edildi. Gazze Şeridi’nin İsrail saldırıları sonucunda harabeye döndüğü belirtildi.