Ursula von der Leyen’den Kınama Mesajı
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Almanya’nın Magdeburg kentinde gerçekleşen trajik olayı kınayan bir açıklama yaptı. Von der Leyen, sosyal medya hesabından, “Düşüncelerim Magdeburg’daki vahşi ve korkakça eylemin kurbanlarıyla birlikte.” ifadesini kullanarak olayı şiddetle kınadı. Aynı zamanda olayın araştırılması ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.
NATO Genel Sekreterinden Başsağlığı Mesajı
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, olay sonrası Almanya’ya başsağlığı dileklerini iletti. Rutte, Almanya’nın yanında olduklarını kaydederek, ülkeye desteklerini belirtti. Magdeburg’daki saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 60’tan fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.
Magdeburg’daki Noel pazarında yaşanan bu acı olay, Almanya genelinde derin üzüntü yaratmış ve uluslararası düzeyde de tepkilere neden olmuştur. Alman makamları, olayın detaylı bir şekilde araştırılacağını ve sorumluların adalet önünde hesap vereceğini açıklamıştır. Olayın ardından güvenlik önlemleri de artırılmıştır.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ve NATO Genel Sekreteri Mark Rutte’nin açıklamaları, Magdeburg’daki olaya karşı uluslararası toplumun tepkisini yansıtmaktadır. Almanya, bu tür saldırılara karşı birlik ve dayanışma içinde hareket etme kararlılığını ortaya koymaktadır.